Categorieën
Nieuw woord van de week

knaldrang

Als de fuifhonger te hevig wordt krijg je knaldrang.

Intense behoefte, drang, om er eens een flink feestje van te maken, om te ‘knallen’. Zangeres MEROL bracht vorige week een “smachtende ode aan het nachtleven” uit, getiteld Knaldrang. Want: “ik mis het indrinken bij Tim, het wachten in de rij, de stempel op je pols die je er nooit meer afkrijgt”.

Knaldrang klinkt goed: dat komt door de combinatie van twee korte woorden en de assonantie, het klinkerrijm, van het woord. Je ziet dat vaker bij nieuwe woorden: een paar weken terug hoorden we ineens prikvertikker, een ander woord voor antivaxer ‘iemand die zich weigert te laten inenten’.

Foto: BookieV op flickr

Toch denk je bij het woord knallen in deze tijd van het jaar ook aan iets anders, namelijk aan vuurwerk. Het zou best kunnen dat dit gloednieuwe woord knaldrang er in de komende weken een betekenis bij krijgt, namelijk ‘de intense behoefte om vuurwerk af te steken’, zeker nu er een vuurwerkverbod geldt met oud en nieuw. Wat in ieder geval nog wél kan is de club naar je woonkamer halen, want cloudclubben is het nieuwe uitgaan. Als je cloudclubt, bezoek je een virtuele nachtclub of disco. Alles ‘in de cloud’ dus, zoals we al maanden gewend zijn.

Bron: 3 voor 12


Meer lezen